Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба

Со потпишување на заедничката изјава со која се потврдува цврстата заложба за натамошно зајакнување на меѓусебните односи, како и проширување и продлабочување во различни области на воената соработка, со цел зајакнување регионална…

27.09.2023

Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба

Началниците на генералштабови (НГШ) на армиите од земјите членки на САД-Јадранската повелба (А-5) со лидерите на командата на силите на САД во Европа денес во Скопје ја започнаа дваесет и шестата конференција на иницијативата А5, …

27.09.2023

Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата

Началникот на Генералштабот (ГШ) на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш, кој се наоѓа во официјална посета на Армијата на Република Северна Македонија денес престојуваше во Генералштабот на Армијата…

26.09.2023

Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата
Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Потврдена заложбата за понатамошно зајакнување на односите и продлабочување на воената соработка по завршувањето на дваесет и шестата конференција на началниците на ГШ на армиите од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Дваесет и шеста конференција на началниците на ГШ на Армиите и командата на силите на САД во Европа од земјите-членки на САД-Јадранската повелба
Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата
Официјална посета на Началникот на Армијата на Република Словенија, генерал-потполковник Роберт Главаш на Генералштабот на Армијата
ГЕНЕРАЛШТАБ
ГЕНЕРАЛШТАБ
КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ
КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ
КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ
КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ
ЛОГИСТИЧКА БАЗА
ЛОГИСТИЧКА БАЗА
БАТАЛЈОН ЗА ПОЧЕСТИ
БАТАЛЈОН ЗА ПОЧЕСТИ

АКТИВНОСТИ НА ГЕНЕРАЛШТАБОТ

КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ

КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ

ЛОГИСТИЧКА БАЗА

СПЕЦИЈАЛНИ СИЛИ

ПРОТОКОЛАРНИ АКТИВНОСТИ

АРМИЈАТА И СПОРТОТ

ВОЈНИЧКИ СТОРИИ

РОДОВА ЕДНАКВОСТ

ПОДОФИЦЕРСКИ КОР

АРМИЈАТА ВО МЕДИУМИТЕ

ЦИВИЛНО ВОЕНА СОРАБОТКА