Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби

Началникот на Генералштабот, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски во текот на денот, во седиштето на НАТО во Брисел учествуваше на сесиите на второто годишно заседание на Воениот комитет (ВК) на НАТО, а воедно оствари три билате…

16.05.2024

Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби
Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите

Началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка, генерал Еирик Кристоферсен, кој се наоѓа во дводневна официјална посета на Армијата на Република Северна Македонија, во Охрид оствари средба со својот домаќин…

10.05.2024

Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите
Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка

Донацијата составена од седумдесет и шест моторни возила од Кралството Норвешка, официјално беше предадена на Армијата на Република Северна Македонија на пригодна церемонија која се одржа во касарната Илинден во Скопје. На церемон…

25.04.2024

Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка
Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби
Генералот Ѓурчиновски во Брисел учествуваше на заседанието на Воениот комитет на НАТО и оствари билатерални средби
Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите
Посета на началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Кралството Норвешка на Армијата: Преку заеднички проекти до подобрена интероперабилност и способност за извршување на задачите
Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка
Церемонија на прием на донација за Армијата од Кралството Норвешка
ГЕНЕРАЛШТАБ
ГЕНЕРАЛШТАБ
КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ
КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ
КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ
КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ
ЛОГИСТИЧКА БАЗА
ЛОГИСТИЧКА БАЗА
БАТАЛЈОН ЗА ПОЧЕСТИ
БАТАЛЈОН ЗА ПОЧЕСТИ

АКТИВНОСТИ НА ГЕНЕРАЛШТАБОТ

КОМАНДА ЗА ОПЕРАЦИИ

КОМАНДА ЗА ОБУКА И ДОКТРИНИ

ЛОГИСТИЧКА БАЗА

СПЕЦИЈАЛНИ СИЛИ

ПРОТОКОЛАРНИ АКТИВНОСТИ

АРМИЈАТА И СПОРТОТ

ВОЈНИЧКИ СТОРИИ

РОДОВА ЕДНАКВОСТ

ПОДОФИЦЕРСКИ КОР

АРМИЈАТА ВО МЕДИУМИТЕ

ЦИВИЛНО ВОЕНА СОРАБОТКА